OZ Slniečkovo realizuje projekt v predreferendovej kampani

24.03.2003 Celý región

Projekt pod názvom Rodičia volia našu budúcnosť začalo od pondelka 17. marca realizovať občianske združenie (OZ) Slniečkovo so sídlom v Prešove. Na jeho usku...
Projekt pod názvom Rodičia volia našu budúcnosť začalo od pondelka 17. marca realizovať občianske združenie (OZ) Slniečkovo so sídlom v Prešove. Na jeho uskutočnenie na území Prešovského kraja do 2. mája t. r. získalo podporu 239 700 Sk z Úradu vlády v rámci programu mobilizačnej kampane k účasti občanov SR na referende o vstupe Slovenska do Európskej únie (EÚ).

Cieľom je pôsobiť na mladých ľudí vo veku od 15 do 18 rokov, aby oslovovali v otázke referenda svojich rodičov, presviedčali ich o potrebe zúčastniť sa ho a hlasovať za vstup SR do únie. Základom projektu je rozširovanie samolepiek, ktorých obsahom je oficiálne logo predreferendovej kampane doplnené nápisom IN. K nemu je grafický dodatok s náznakom ostnatého drôtu a v tomto polkruhu je nápis OUT.
Podľa predsedníčky OZ Slniečkovo Ivety Hurnej rozšíria 40 tisíc samolepiek a každý štvrtok počas šiestich týždňov realizácie projektu \"referendové hliadky\" budú hľadať tých stredoškolákov, ktorí ich majú nalepené na viditeľnom mieste. Dostanú šancu súťažiť o ceny.
Celkový rozpočet na projekt je 361 700 Sk, okrem Úradu vlády prispeli sponzori, mediálni partneri a ide aj o vlastné zdroje OZ Slniečkovo. OZ pracuje pri Knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove.
(jj)
 

Vyberte región